My detox – 3 days!

Zoals je vast wel hebt gelezen, ben ik afgelopen dinsdag vol goede moed aan mijn allereerste (!) detoxkuur begonnen – een van mijn bucketlist items!
Ik ging voor een lichte kuur van 3 dagen – als detox groentje wist ik natuurlijk niet wat me te wachten stond – maar ik ben nu al van plan om deze 3 dagen minimaal jaarlijks te herhalen, misschien zelfs 2 x per jaar!
Lees mijn full report!

Monday – Day 0:
Ik heb met Nathalie (de detoxkoning) afgesproken, want ze geeft de sapjes zelf bij je af!
Vorige week had ik al een mail van haar ontvangen met de voorbereidingen en daar heb ik me keurig aan gehouden, zondag heb ik al flink geminderd met kaas, vlees en granen en op maandag heb ik uitsluitend groenten en fruit gegeten – eerlijk is eerlijk, voor mij is dit geen issue, ik hou al van gezond eten.

Een energieke en mooie meid komt naar me toe met alle detoxsapjes en supplementen – het zijn stuk voor stuk leuke cadeautjes met super leuke namen en ze zien er lekker uit, waarschijnlijk helpen de namen ook wel mee.
Nathalie vertelt me duidelijk en gepassioneerd hoe de drie dagen eruit gaan zien, je kunt merken dat gezonde voeding haar passie is en dat motiveert me nog meer! Ze vertelt me ook dat ik de komende dagen motiverende mailtjes van haar ontvang met nog meer tips – en die zijn heel fijn! Voor vragen kan ik haar tussendoor ook mailen en dat is een geruststellende gedachte.
Dan is het tijd om te gaan starten, met mijn sapschema, de sapjes en de supplementen stap ik in de auto – ik heb er echt zin in!

“Een Detox Sapkuur is een perfecte methode om je lichaam goed te
reinigen en weer efficiënt voor je te laten werken. Door tijdelijk te
stoppen met vast voedsel, krijgt het lichaam de tijd om zich volledig te
richten op reiniging en herstel van organen, weefsels en cellen. Niet
alleen lichamelijk maar ook geestelijk raak je een hoop overtollig afval
kwijt. – Nathalie”

Tuesday – Day 1:

detoxkuur beautyblog zizi koelkast
’s ochtends vroeg start ik netjes volgens het schema, direct na het opstaan met het tarwegras en de supplementen. Nathalie had me gewaarschuwd dat dit echt niet lekker is – zelf drinkt ze het met haar neus dichtgeknepen.
Maar, het valt me alles mee! Het is geen kick ass smoothie, maar het is te verdragen.
Daarna komt het shotje Aloë Vera, die vind ik erger, het smaakt een beetje als een hoestdrankje – good old memories…
Aansluitend mag ik nog een glaasje lauw water met een halve citroen en de supplementen chrorella voor het ontgiften en een super multivitamine en dit slaat echt op mijn tanden – die zijn immers alleen maar water, thee (zonder suiker) en wijn gewend. Morgen doe ik er een rietje bij.

Ik zit nu al redelijk vol, dus wordt het ‘Splash’ to go.
Nathalie adviseert me om elk sapje over 4 uur te verdelen, elk uur een klein glaasje en dat houdt het hongergevoel ook in toom. Onderweg neem ik mijn eerste slokje Splash en het is een heel lekker groentensapje, waarbij je moet oppassen dat je niet de hele fles ineens opdrinkt.
Vanmiddag staat de fruitige, super lekkere ‘Pinkdream’ te wachten en als diner ‘Rainbow’ met als hoofdbestanddeel wortel en bleekselderij – en ik hou van wortelsap!
Voor dat ik naar bed ga moet ik mijn glaasje kleiwater nog nemen – hier was ik een beetje huiverig voor, want het ziet er klinkt niet bepaald lekker, maar het is een krachtige ontgifter en dus goed voor je lichaam – dus 1,2,3…
Inderdaad net alsof je een hap zand hebt ingenomen, lekker…nog maar even naspoelen met water lijkt me.

Deze eerste dag viel me verrassend mee, ja natuurlijk ben je een beetje futloos, maar dat is logisch als je leeft op sap. Zware inspanningen en sport wordt deze dagen ook afgeraden en dat vind ik eigenlijk ook wel lekker! Ik ga dus lekker vroeg naar bed met nog een beetje geknars tussen mijn tanden van het zand, maar slaap als een roosje!

Wednesday – Day 2:

Ik sta heel fris en energiek op. Mijn huid heeft een mooie glow en ik ook mijn oogopslag is heel fris en helder! Heel happy hiermee!
Het ochtend regime is elke dag hetzelfde; glaasje tarwegras, shotje aloe vera, lauwwarm water een halve citroen (met rietje!) en mijn supplementen. Ik weet nu wat me te wachten staat qua smaak.
detoxkuur beautyblog zizi

Dan start ik met de frisse ‘Twister’, wederom een heel lekker sapje! Ik merk dat ik tegen de middag wel wat honger begin te krijgen en ook ben ik wat minder gezellig en daardoor is het verrassend stil in mijn omgeving – dit had ik aan kunnen zien komen, want ik wordt pretty cranky zonder koolhydraten. In de middag heel lekker “New York’ en door de bietjes die erin zitten stilt het mijn honger gevoel iets. Onderweg naar huis het ik het thuisfront al gewaarschuwd en de witte vlag hangt uit, ze zijn immers trots op mij en dat motiveert me weer! Dus dineer ik met ‘Milano’ en de broccoli hierin haalt de scherpe kantjes ervan af.

Ik heb zin in mijn glaasje kleiwater, want daarna is het heel belangrijk om te rusten zegt Nathalie en ik verlang naar mijn bedje.

Thursday – Day 3:

Lekker gevoel is dat – over de helft zijn! Vol frisse moed en energie sta ik al vroeg naast mijn bed!
Ik hop de trap af voor mijn ochtendregime en ga me daarna op mijn gemakje klaarmaken.
Yes – ik hou van de spiegel als ik dit zie! Geen PMS gezicht wat vocht vasthoudt en grauwe ooghoekjes – geloof me – make-up opdoen op deze ondergrond is zoveel leuker!

Ik heb zin in mijn ontbijt. ‘Sour Sweet’ staat in de koelkast te wachten en de naam spreekt me niet zo aan. Ik had eerlijk gezegd het etiket niet gelezen, maar bij het openen kwam de typische zuurkool geur me tegemoet…
Oh my, wat een aparte ervaring…dit is de eerste sap die ik absoluut niet lekker vind. Was het dan stilte voor de storm of save the best for last? Laten we dat laatste hopen, ik worstel me door de fles heen en het voordeel is dat ik he-le-maal geen honger heb sinds deze aparte ervaring.
Voor ik het weet is het 12.00uur geweest en tijd voor mijn volgende sap ‘Hollywood’ eerst check ik nauwkeurig het etiket en er staat echt alleen maar: Sinaasappel, druiven en kiwi – we’re good to go!
Gelukkig staat mijn favoriete eiland ‘Ibiza’ als laatste op het schema, want ook deze smaakt zoals hij klinkt – goddelijk!
Relaxmodus aan, met mijn nightcap – kleiwater- en vroeg in mijn bedje heb ik zin in morgen – het resultaat!

Friday – Day 4:

Yeeh! Mijn detox zit erop, ik ben trots op mezelf en op de 1,5 kilo lichter wat de weegschaal me aangeeft, ik voel me energiek en wakker – zoals ik me als kind voelde en dat gevoel is lang geleden – LOVE it!
De detox zelf duurt dan wel 3 dagen, maar je bent er toch wel een week mee bezig, twee dagen voorbereiden en twee dagen rustig opbouwen, want je kunt niet ineens weer als vanouds gaan eten. Vandaag doe ik nog lekker rustig aan en eet voornamelijk groenten, fruit en voorzichtig wat speltbrood.

Maar overall kan ik dit echt aanraden – als je van jezelf houdt, gun je jezelf dit gezonde gevoel van awareness en liefde voor je lichaam!

Dank je wel, Nathalie – dat je mij deze ervaring hebt gegeven!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *