fbpx

EPIGENETICA vs FOOD

Voeding is direct beïnvloedbaar voor onze gezondheid. Epigenetische voeding dat is wat we nodig hebben in deze tijden!

Wat heeft Epigenetica te maken met voeding? ALLES. Het staat namelijk voor letterlijk opnemen van voeding door een cel. Alles wat wij binnenkrijgen beïnvloed onze gezondheid.

Genen

Omdat we met Epigenetica ‘op de genen’ kunnen werken kunnen we met epigenetische voeding ook op onze genen werken. Dit kan natuurlijk positief of negatief. Hoe gezonder we leven hoe positiever het voor onze gezondheid zal zijn. LOGISCH, maar niet altijd even makkelijk hoor ik je denken.

Nou, eigenlijk is het best makkelijk als we ons er goed in verdiepen. Want wat is gezonde en positieve voeding als we het ook over epigenetica hebben.
Welk epigenetisch eten ondersteunt dan uiteindelijk je DNA?

  • Geen suikers
  • Zo min mogelijk granen
  • Geen zuivel

Ieder lichaam is anders, dus het is wel van belang dat we blijven kijken naar ons eigen lichaam. Maar in grote lijnen zijn bovengenoemde producten het beste om weg te laten. Het is belangrijk op het gebied van epigenetica dat we wel vlees, vis en eieren blijven eten.

We moeten er voor zorgen dat we zoveel mogelijk vers blijven eten. Verse groenten en fruit,  eiwitten, gezonde vetten. Een evenwichtig voedingspatroon houd in:

Vitamines, mineralen, vezels, eiwitten, vetten en antioxidanten. Alles waar we veel liefde in stoppen met het klaarmaken van onze maaltijden. Dat is wat we nodig hebben.

Supplementen

Het kan ook zijn dat je geen vis (eiwitten) of andere voeding lust. Ook daar hebben we een oplossing voor. We hebben een mooie voorraad aan suppletie die echt een gezonde en bewuste keuze zijn. De Omega + bijvoorbeeld van ScKin bevat Alaska vis en waarbij we 100% weten dat het heel zuiver is. De totox waarde (waarde van zuiverheid) staat hierbij ook altijd mooi op de verpakking vermeld. Zo puur en zo zuiver als de suppletie van ScKin is, zo mooi kunnen wij je huid ondersteunen op het gebied van voeding en epigenetica. Dit natuurlijk naast de normale gezonde voeding die we tot ons nemen.

ScKin Super Greens
ScKin Super Greens

Zou je nog meer te weten willen komen over voeding en wat het voor jouw huid en gezondheid specifiek betekend?

We kunnen bloedtesten afnemen en erachter komen wat dit afgestemd voor jou inhoud!
Zou je dit graag willen, neem dan even contact met ons op.

We LOVE to help you!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *