fbpx

GRACEFULLY AGING vs DNA & RNA

Gracieus ouder worden, daar staan we voor. En wist je dat voor 80% zelf verantwoordelijk bent voor de toekomst van je huid?
We willen gezond en op een mooie manier oud worden wat de huid betreft maar natuurlijk ook onze algehele gezondheid goed houden en daar helpen wij jou bij.

Wij geloven dat epigenetica en werken in de huid op cellulair niveau de toekomst is voor een gezond lichaam en een mooie huid om zo het beste in ons zelf naar boven te halen!

DNA-RNA-Epigenetica
Epigenetica

Epigenetica is een relatief jonge studie binnen de genetica die de invloed bestudeert van de omkeerbare erfelijke veranderingen in de gen functie die optreden zonder wijzigingen in de sequentie van het DNA in de celkern. In de kern van onze cellen bevinden zich het DNA en RNA. DNA kan men niet manipuleren door een dubbel membraan. We zijn ondertussen wel zo ver, dat we het RNA kunnen beïnvloeden. RNA – Ribo Nucleic Acid – is het negatief van een enkel DNA Molecuul. RNA is als jet ware een cel kopie die zich elke 28 dagen vernieuwd. Wij zijn nu in staat om deze kopie gezonder en vitaler te maken.
Door epigenetica krijgen invloeden van buitenaf een hele andere betekenissen is de biochemie van het lot meer dan alleen DNA.

Epigenoom

In onze celkern bevindt zich ook het epigenoom. Dit wil zeggen: het besturingssysteem van het DNA en het zet de genen in onze cellen en weefsels aan en uit.
Het Epigenoom bepaald! We willen natuurlijk alleen dat het positief beïnvloedbaar is voor de huid, en dit krijgen we alleen door het epigenoom positief te laten beïnvloeden. Het epigenoom staat namelijk onder invloed van prikkels uit het milieu. Als deze prikkels gunstig/gezond zijn dan zorgt het epigenoom ervoor dat de juiste genen blokkeren of het tegenovergestelde: tot expressie brengen.

DNA-RNA-Epigenetica
Invloeden

Je kan je voorstellen dat ze ook negatief beïnvloedbaar zijn wat we juist niet willen. Dat komt door stress, roken, alcohol, slaapgebrek etc. Hierbij zal het epigenoom de onjuiste genen blokkeren of het tegenovergestelde: tot expressie brengen. Hierdoor kunnen ziektes door ontstaan. Wat de huid betreft maar ook je gezondheid kan achteruit gaan.

Hoe mooi is het dat wij hier iets aan kunnen doen en de huid te laten stralen!

GRACEFULLY AGING!

Dit is voor ons makkelijk toe te passen in de praktijk, en daar helpen we je graag bij!
Gezellig als je langskomt voor een intake gesprek!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *