Mijn favoriete ei ontbijtjes!

Ontbijten met een eitje…heerlijk!
Een fantastische bron van proteïnen en houdt je suikerspiegel in balans, dus: bye bye knorrend maagje om 10 uur!

Ook een ideale manier om in shape te blijven, want hebben we niet allemaal dit voornemen gemaakt aan het begin van het jaar?

Mijn favoriete ei-ontbijtjes!eggs

Omelet met gerookte kipfilet, tomaatjes en spinazie

Ingrediënten

– 2 eieren
– scheutje (amandel) melk
– 2 handjes spinazie
– stukje gerookte of geroosterde kipfilet
– 2 trostomaatjes
– olijfolie of kokosolie
– peper & zout
– lenteuitje

“Easy omeletje voor een doordeweekse dag. Geloof me, als je het een keer hebt gedaan, heb je de slag te pakken en gaat het elke ochtend als vanzelf. Gun jezelf een super lekker begin van de dag!”

– Verwarm in een flinke koekepan de olijf of kokosolie
– Tik de eieren in een kommetje, doe er een scheutje (amandel)melk bij en klop op met een vork.
– Bak de spinazie, de kipfilet en de tomaatjes kort.
Wanneer de spinazie begint te slinken kun je het geklopt ei eraan toevoegen.
– Als het ei begint te stollen kun hem omflippen, je klapt hem dicht zodat je nog een halve pan met ei hebt.
– Breng op smaak met peper, zout en als je hebt wat verse kruiden. Snipper een beetje lenteui erover heen en enjoy! No bread needed!

egg benedict
Gepocheerde eieren met spinazie en zalm

Ingrediënten

– 2 eieren
– 2 theelepels azijn
– handje spinazie
– 2 plakjes gerookte zalm
– olijfolie
– peper & zout
– sneetje zuurdesembrood
Ook super lekker met geblancheerde, groene asperges!

“Oke, dit is misschien iets te ambitieus voor een maandag ochtend. Het heeft ook lang geduurd voordat ik ein-de-lijk begreep hoe je een goed gepocheerd moet maken, maar het is heerlijk! Must try voor een lazy sunday!”

– Doe een flinke bodem water met de azijn in een grote pan en bring het aan de kook.
– Zet het vuur lag (water moet tegen het kookpunt aan zitten).
Breek het ei in een ondiep kommetje. Maak een draaikolk in het water (met een houten spatel) en schenk het ei hier voorzichtig in. Na 3-4 minuten is je ei klaar en kun je het er voorzichtig uithalen. Doe hetzelfde je met je andere eitje.
– Je kunt de spinazie kort in een beetje olijfolie bakken totdat hij slinkt. Maar ik gebruik ook vaker rauwe spinazie.
– Beleg je snee brood met de spinazie, de zalm en leg de eitjes hier bovenop, beetje peper en zout – et voila!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie