Update week 19 – Verbouwen! komt dat ooit nog goed?

We zijn alweer bijna op de helft! Wat gaat dat snel, met zo’n kruipende schat en een puberende grote vent. Maar dat plekje voor de baby moet er nu toch echt komen!

Zoals dat gaat met verbouwingen, duurt ook deze lang…maar afgelopen vrijdag was het dan zover.

Echt, je kunt me voor hete vuren zetten, I will handle it, maar een verbouwing?! Verschrikkelijk, het begint al met het vakjargon van de verbouwersman. Ik hou niet van generaliseren, maar ik heb nog geen verbouwer ontmoet welke mij in jip-en-janneke-taal uit kan leggen wat er gaat gebeuren. Hoe hard ik het ook probeer te begrijpen, ik begrijp er niks van! En dan nog de hele berg troep en het grote mirakel – tijdens verbouwingen is er altijd wel iets!

Zo ook hier, vrijdag om 07.00 uur staat de handyman keurig netjes volgens afspraak voor de deur. Ik ben heel positief en heb er zin in, want hij heeft beloofd, vanavond is de muur eruit en staat de nieuwe muur. De rest van het weekend gebruiken we om het af te maken en te poetsen. Yeah, let’s do this!

Aan de slag! Om 08.00uur staat hij alweer beneden, met de verrassende woorden; “We hebben een probleem” …newsflash!… Hij vervolgd; “de muur blijkt een betonnen muur te zijn en daar kom ik niet doorheen, ik kan er ook niks aan doen. Er moet iemand anders bij komen en het wordt duurder” Ik denk dat ik door de hormonen toch wat assertiever ben en voor ik er erg in heb, zeg ik; “Vriend, heel vervelend, maar ik huur jou in omdat ik verstand van mascara heb en jij van muren. Ik kan toch ook niet tegen mijn klant zeggen; Sorry mevrouw, uw huid is in zo’n slechte conditie, er komt € 200,- bij. ” Na veel op en neer gebel, zou er om 14.00uur een vriend komen met een betonzaag en de muur eruit jassen. In de tussentijd ligt er een berg troep, echt overal, en er is nog niks gebeurd! Uiteraard komt zijn vriend ook een stuk later en om 17.15uur beginnen ze dan eindelijk aan de muur, drie kwartier later ligt hij eruit en lijkt het hier meer op de Gaza strook. Meneer komt zaterdagmiddag terug om de andere muur te zetten en zondag heeft hij het laatste pleisterwerk gedaan. Ja, ik heb ook wat vakjargon geleerd, maar doe mijn 10 bevallingen ipv een verbouwing.

Mijn hormonen gieren door mijn lijf en mijn hart slaat twee keer zo snel! Mijn conclusie, ik ga niet samen -wanneer ik onder invloed ben- met verbouwen, stof en mannen met vakjargon!

Mijn tip; laat lekker je man of iemand anders je verbouwing regelen en ga zelf iets doen, totdat de bouwbroers je huis hebben verlaten. Door onze nesteldrang, zijn we weer heel goed in poetsen en opruimen. Kijk, de win-win situatie! 

Een ramp vond ik het, vrijdag avond zat ik zwaar onder invloed en huilend op de bank the Voice te kijken, want “het kwam nooit meer goe-hoe-hoed!” (Je begrijpt, ik was zwaar onder invloed van mijn zwangerschapshormonen!)

Na een hele gezellige logeerweek bij Valentin op zolder, slapen we nu lekker weer op onze eigen, nieuwe slaapkamer -met walk in closet ❤️- Het eindresultaat is natuurlijk prachtig, de anekdotes voor het 9-maanden dagboek zijn hilarisch, ik ben blij en alles is alweer vergeten!

Liefs, Zizi

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Veronique
    2017-02-24 / 10:21

    Huh? Ik dacht date er een verbouwing kwam voor de niuewe baby? Haha…